Polskie Eko Zagrody
Mięsa i wędliny, jedne z najsmaczniejszych towarów luksusowych, od pokoleń wykorzystywano w sztuce kulinarnej. Ceniono je, przede wszystkim, za niepowtarzalny smak i wysoką wartość odżywczą.
Mając na względzie zdrowie i preferencje smakowe konsumentów, nasza firma wyspecjalizowała się w przetwórstwie i dystrybucji drobiu ekologicznego.
Nasze ekologiczne mięsa i wędliny pozbawione są syntetycznych wzmacniaczy smaku, barwników, aromatów i przeciwutleniaczy. Produkty te nie zawierają również antybiotyków, GMO i hormonów wzrostu, które mogą wpływać niekorzystnie na organizm. Dla zwiększenia bezpieczeństwa i jakości naszych ekologicznych wyrobów mięsnych używa się przypraw z upraw organicznych.
Po czym rozpoznać produkty ekologiczne?
Mięso i wędliny pochodzące z gospodarstw ekologicznych, podobnie jak inne bioprodukty, oznaczane są unijnym logiem żywności ekologicznej tzw. eurolistkiem. Na etykietach produktów ekologicznych pojawiają się określenia typu: „eko”, „bio” lub „organic”. Ponadto na opakowaniu zamieszczana jest również nazwa i adres producenta oraz numer jednostki certyfikującej.
W ramach kampanii pragniemy wypromować grupę produktów oznaczonych certyfikatem jakości Rolnictwo Ekologiczne, do której należą:
- Filet pieczony z indykaFilet wędzony z indyka
- Filet wędzony z kurczaka
- Galaretka drobiowa Meduza
- Kabanosy drobiowe Kentaki
- Kiełbasa Batonowa drobiowa
- Kiełbasa biała drobiowa
- Kiełbasa Mazowiecka podsuszana
- Kiełbasa z kija drobiowa
- Kiełbasa z pieca drobiowa
- Kiełbasa zagrodowa drobiowa
- Pieczeń drobiowa
- Polędwiczka wędzona z indyka
- Rolada drobiowa z indyka
- Parówki drobiowe
- Ćwiartka z kurczaka wędzona
- Pasztet drobiowy z indyka
- Pieczeń drobiowa 200 g
- Polędwiczka wędzona z indyka 200 g
- Szynka gotowana z indyka 200 g
- Szynka wędzona z udźca indyka 200 g
- Filet wędzony z indyka 200 g
- Filet wędzony z kurczaka 200 g
- Kiełbasa Batonowa drobiowa 200 g
- Kiełbasa z pieca drobiowa 200 g